În timpul unei acțiuni de căutare desfășurate în județele Argeș și Vâlcea pentru găsirea lui Mihai Ioan Alexandru, un bărbat de 37 de ani din Drăgășani, dat dispărut după ce a plecat la munte acum o săptămână, salvamontiștii au făcut o descoperire macabră. Aceștia au găsit cadavrul unui cetățean american, despre care nu se știa că ar fi dispărut.

Salvamontiștii au anunțat imediat procurorii și poliția pentru a demara investigațiile necesare. Sabin Cornoiu, șef al Salvamont România, a relatat că victima nu fusese dată dispărută și că nu se cunoaște perioada exactă de timp de când acesta se afla în această situație. În urma procedurilor legale, corpul a fost coborât de pe munte și preluat de autoritățile competente pentru a fi supus cercetărilor.

În paralel, eforturile de găsire a lui Mihai Ioan Alexandru continuă, deși condițiile meteo și timpul scurs de la dispariție diminuează speranțele. Cornoiu a reiterat importanța ca persoanele care pleacă în drumeții montane să o facă în grup și să informeze pe cineva despre traseul lor pentru a preveni astfel de tragedii.