Reclamă
Reclamă

Războiul din Ucraina i-a îmbogățit pe anumiți medici, care se ocupau avize pentru bărbații de pe front. A fost descoperită o rețea infracțională, formată din doctori ai Comisiei de Experți Medicali și Sociali. Unul dintre ei, prins în flagrant când încasa mită, a încercat să înghită banii.

Ca să nu fie prins, un medic a încercat să înghită șpaga primită

Medicii care au făcut bani frumoși de pe urma războiului pornit de Rusia asupra Ucrainei activau în regiunea vestică Lvov a țării. Este vorba despre mai multe cadre medicale care făceau parte din Comisia de Experți Medicali și Sociali din Sambir și de la Spitalul Orășenesc Țurkiv.

Oamenii legii au aflat despre activitatea pe care o desfășurau și au organizat un flagrant. Este vorba despre un soldat căruia i s-au cerut 3.200 de dolari.

Atât costa ca tatăl său să primească un document care să ateste că are al doilea grad de invaliditate. Cu acesta, urma să își încheie serviciul medical înainte de termen.

Reclamă

Doctorii care urmau să-i facă acest „favor” au cerut banii în trei tranșe. Ultima, de 1.000 de dolari, a fost și momentul în care au fost prinși.

Cel care a încasat suma a fost adjunctul șefului comisiei medicale consultative. Când i-a văzut pe procurori, s-a speriat și a încercat să înghită, pur și simplu banii. A fost găsit cu o bancnotă de 100 de dolari în gură.

Șiretlictul nu i-a mers medicului, iar oamenii legii au reușit să recupereze toți banii și să-i marcheze. După flagrant, domiciliile celor implicați în rețea au fost percheziționate.

De la casa celui prins în flagrant au fost ridicate documente și bani. Mai exact, medicul avea 30.000 de dolari, 10.600 de euro, 37.000 de grivne (n.r. circa 1.000 de euro) și 520 de zloți.

De asemenea, au fost reținuți și alți trei membri ai grupării, care sunt acuzați de conspirație și constituire de grup infracțional organizat. Pentru faptele lor, riscă să stea 10 ani în spatele gratiilor.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro