Bunicul Luizei Melencu a fost considerat încă de la începutul anchetei unul dintre suspecți. Motivul suspiciunii a apărut în momentul în care acesta s-a fâstâcit în declarațiile oferite anchetatorilor. Prima dată a declarat că a văzut-o ultima oară pe Luiza stând în fața televizorului, ulterior, bunicul a revenit, afirmând că nepoata sa se afla cu mai mulţi prieteni la barul din sat.

Bătrânul a povestit cum casa și curtea sa au fost cercetate de către anchetatori, aceștia căutând indicii sau cadavrul tinerei.

„Eu am fost la pescuit în ziua respectivă, am stat de vorbă de două ori cu Luiza. Am dat două declaraţii şi nu a corespuns ora şi locul unde mă aflam. M-am încurcat un pic după o noapte nedormită. A fost o eroare de ore, atât!”, a povestit bunicul Melencu.

Bunicul Luizei a fost supus și unui test poligraf, pe care l-a picat.

Bătrânul spune despre faptul că i-a fost cercetată gospodăria că „era logic (n.r. – ca oamenii legii) să vină cu câinele, este treaba lor. Au luat probe, au montat microfoane, au mirosit pe aici…”. Totuși, acesta e convins că polițiștii „au venit să îi caute telefonul, nu cadavrul”.