Reclamă
Reclamă

Camera Inferioară a Parlamentului german, Bundestag, a încetat să mai utilizeze faxuri, a anunțat biroul de presă al Bundestag, ca răspuns la o anchetă a agenției de presă germane dpa.

Administrația Bundestagului s-a asigurat că toate procesele de lucru și activitățile pentru care se foloseau anterior faxurile pot fi efectuate acum complet digital, a precizat biroul de presă.

Prin urmare, aparatele de fax au fost demontate în cursul ultimelor săptămâni.

Reclamă

În noiembrie anul trecut, Comisia pentru buget a solicitat administrației Bundestagului să elimine toate faxurile din incinta sa până cel târziu la 30 iunie 2024.

În zilele următoare, o parte dintre aparate vor fi ridicate de angajați de la depozitul IT. Cu toate acestea, Bundestagul intenționează să aibă în continuare un număr de fax la care să poată fi contactat, de exemplu, pentru solicitări din partea cetățenilor. Mesajele vor fi apoi digitalizate corespunzător.

„Un Bundestag modern trebuie să continue în mod consecvent digitalizarea comunicării”, a declarat Torsten Herbst, secretarul grupului parlamentar al Democraților Liberi (FDP). „În ultimii ani, vizitatorii s-au întrebat în mod repetat de ce există încă faxuri în fața sălilor de ședință ale comisiilor.”

Mișcarea era așteptată de mult timp, a mai spus Herbst.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro