Reclamă
Reclamă

Patrick, un copil de doar 12 ani, elev în clasa a 6-a la o școală privată din București, este victima hărțuirii colegiilor săi de clasă.

Copilul a fost lovit de nenumărate ori, îmbrâncit și i s-au adresat cuvinte jignitoare cu fiecare ocazie. Acesta s-a plâns părinților săi care au decis că Patrick are nevoie de consiliere psihoterapeutică.

În urma câtorva ședințe, psihoterapeutul lui Patrick a declarat că viitoarele hărțuiri l-ar putea împinge pe băiat la suicid. Aceast a mai declarat și faptul că în astfel de situații copiii au nevoie de o persoană care să le fie alături, să îi sprijine, să îi încurajeze și să îi apere, pentru a le putea crește încrederea în sine și a se putea apăra ei singuri mai apoi.

Părinții lui Patrick au depus plângeri la poliție, iar oamenii legii îi vor audia pe cei care au luat legătura cu băiatul în incinta școlii.

Reclamă

Fenomenul „bullying” este tot mai prezent în România și reprezintă o formă de abuz atât emoțional cât și fizic. De multe ori acest fenomen a produs în rândul tinerilor instaurarea depresiei și dorinței de suicid.

Creșterea alarmantă a abuzurilor a declanșat campania „Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile!”, sprijinită de Salvați Copiii România, care are ca rol combaterea acestui fenomen, ce situează țara noastră pe locul 3 în topul țărilor în care este prezent bullying-ul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro