Bugetul schemei de ajutor de stat IMM Plus a fost suplimentat cu aproape 2,5 miliarde de lei, ajungând astfel la aproape 15 miliarde de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, scrie News.ro. Potrivit acestuia, noile coordonate financiare ale programului permit susținerea guvernamentală pentru 13.800 de firme, cu 2.300 mai multe decât înainte de creșterea bugetului.

„Pentru susținerea investițiilor din mediul privat, bugetul schemei de ajutor de stat IMM Plus a fost suplimentat cu aproape 2,5 miliarde de lei, ajungând astfel la aproape 15 miliarde de lei. La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Finanțelor a introdus în Guvern această Ordonanță de urgență pentru creșterea bugetului IMM Plus”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, după ședință.

Mihai Constantin a arătat că au fost avute în vedere două argumente, numărul mare de solicitări de garantare și ritmul susținut de consum al plafoanelor de garantare, înregistrat într-o perioadă foarte scurtă de la debutul programului.