Reclamă

Topping de fructe de pădure

Ingrediente:

  • 1 linguriță de suc proaspăt de portocală
  • 2 lingurițe de zahăr
  • o cană cu fructe de pădure
  • o lingură de zahăr vanilat
  • 5 linguri de apă.

Cum se prepară sosul aromat cu fructe de pădure

  • Zdrobește fructele de pădure cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le într-o cratiță așezată la foc mic. Adaugă zahărul, apă și zeamă proaspătă de portocală.
  • Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea sosului de fundul cratiței. După ce fierbe două minute, adaugă bourbon-ul și oprește focul.

Budincă de semințe de chia cu nuci caramelizate

Desert cu nivel scăzut de calorii

  • ¾ ceașcă de lapte
  • 2 linguri de semințe de chia
  • Îndulcitor, după gust: zahăr, zaharină, miere
  • 2-3 linguri de pudră de cacao neîndulcită
  • esență de vanilie după gust

Nuci caramelizate

  • 150 g zahăr
  • 2 linguri de apă
  • 50 g nuci
  • 50 g alune
  1. Pentru început amestecăm laptele cu esența de vanilie, praful de cacao și îndulcitorul ales, ar trebui să obținem o pastă.

  2. Mixul acesta obținut se amestecă cu semințele de chia. Amestecăm bine, timp de 5-10 minute, până se îmbibă semințele cu lichid, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

  3. Lăsăm preparatul deoparte, cel puțin o oră, până când semințele absorb tot lichidul, iar compoziția capătă o textură de budincă. Apoi punem nucile caramelizate deasupra cât nu se întăresc.

Nuci caramelizate

  1. Mărunțim nucile și alunele, punem zahărul și cele 2 linguri de apă într-o cratiță pe foc. Amestecăm până se caramelizează și adăugăm nucile. Luăm de pe foc și turnam compoziția pe un fund de lemn. Cu un cuțit trecut prin apă rece tăiem batoanele.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro