O decizie a politicienilor ar putea să îi scoată din minți pe români! O anumită categorie de angajați ar putea primi bani în plus pentru plata ratelor la locuință. 

Un proiect de lege, adoptat deja de Senat, prevede ca magistrații să beneficieze de plata ratelor la casă. Mai clar, este vorba despre judecători, procurori și magistrați asistenți. Aceștia ar putea scăpa de grija ratelor la casă, fiind ajutați în acest sens de către stat.  

Proiectul de lege care prevede introducerea acestor beneficii pentru magistrați a fost deja votat de Senat. Totuși, pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și apoi publicat în Monitorul Oficial. 

CITEȘTE ȘI: Se întâmplă din septembrie! Se dau 380 de lei de la stat pentru acești angajați

Magistrații, ajutați la plata ratelor

Românii vor fi foc și pară pe această decizie. Ratele cresc cu o rapiditate incredibilă, iar românii de rând ajung să nu mai facă față. În unele cazuri se ajunge și la tragedii cumplite, oamenii alegând să își pună capăt zilelor, fiindcă nu mai fac față cheltuielilor.  

Pe de altă parte, magistrații sunt protejați de stat, mai ales financiar. Pe lângă faptul că au pensii colosale, salarii uriașe și alte beneficii, acum, statul vrea să le plătească ratele la locuință. Acești bani vor fi acordați compensației lunare pentru chirie. 

Bucurie mare pentru acești angajați! Statul le va plăti ratele la casă. Iată care sunt condițiile

Care este condiția

Inițiatorii legii au precizat că acestor ajutor din partea statului nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar sau imobiliar și nici nu se poate acorda în același timp cu compensația lunară pentru chirie. Practic, magistrații vor primi bani pentru a-și plăti ratele în loc să primească bani de chirie. 

În acest moment, mai sunt câțiva angajați care sunt ajutați la plata ratelor, însă banii sunt puțini, conform surselor noastre. Polițiștii, cadrele militare în activitate și militarii recrutați pe bază de voluntariat primesc acest ajutor din partea statului. Mai clar, aceștia primesc banii pentru a-și plăti ratele la casă. Din acest motiv, politicienii vor ca să magistrații să beneficieze de aceste avantaje. 

Proiectul de lege a reușit să treacă de Senat, iar acum merge mai departe către Camera Deputaților. Dacă va primi votul deputaților, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și apoi publicată în Monitorul oficial pentru a intra în vigoare. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.