Reclamă
Reclamă

Meciul dintre România și Slovacia a adus o bucurie imensă pentru mii de oameni. Piețele în care a fost proiectată partida erau pline de tineri, pentru mulți dintre ei fiind primul astfel de moment trăit. După 24 de ani de așteptare, echipa națională a României a reușit să se califice în fazele eliminatorii.

În București, aproximativ 2.000 de suporteri au urmărit partida în Piața George Enescu, iar după victoria României, toți s-au îndreptat către Piața Universității. La ora 10 seara, centrul Capitalei era plin de peste 3.500 de oameni care cântau fără oprire.

Pe tot parcursul serii, emoțiile și entuziasmul au fost palpabile. Suporterii au venit cu două ore înainte de startul partidei, sub un soare arzător și fără adiere de vânt, dovedind că mândria națională poate învinge canicula. Mulți dintre ei îi privesc pe fotbaliști ca pe niște modele. În fața imensului ecran, tinerii, cu mâinile la piept, au intonat imnul „Deșteaptă-te, române” cu o emoție puternică.

Reclamă

În timpul meciului, după un gol al Slovaciei, dezamăgirea a fost rapid înlăturată de speranță. Ianis Hagi a fost faultat, declanșând o verificare video pentru un penalty. Suporterii au stat cu mâinile în cap așteptând verdictul. Este penalty! România a înscris, declanșând o explozie de bucurie.

Piața George Enescu era plină la capacitate maximă, iar mulți suporteri au fost nevoiți să urmărească partida de pe trotuar, lângă Palatul Regal. Arbitrul a fluierat sfârșitul meciului, anunțând calificarea României în optimi, un moment unic care a adus un val de bucurie în rândul spectatorilor. Sticle de apă, pahare cu bere și ochelari de soare au zburat în aer, oamenii urcându-se pe mese și cântând.

Piețele George Enescu și Universității s-au umplut de oameni tineri, trăind bucuria despre care au auzit doar din poveștile părinților și bunicilor. La 30 de minute după finalul meciului, Piața Universității era plină cu 3.500 de oameni care cântau și dansau.

După miezul nopții, Piața Universității s-a golit, încheind o seară memorabilă pentru suporteri. Pentru micii antreprenori, noaptea a fost o oportunitate de a colecta doze de bere și PET-uri de apă. Zeci de oameni au strâns obiecte reciclabile, continuând agitația serii mediată de bucuria calificării.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro