Declarația obligatorie pentru mersul în Bulgaria este gata. Vești bune pentru românii care vor în Bulgaria în această perioadă. Ministerul Afacerilor Externe a făcut marele anunț. A apărut declarația pe propria răspundere pentru cei care merg în Bulgaria pe timp de pandemie de coronavirus.

Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe a informat oficial, la finalul acestei săptămâni. MAE a anunțat că modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil pe site-ul instituţiei. Românii sunt obligați să aibă asupra lor o astfel de declarație.

Declarația obligatorie pentru mersul în Bulgaria este gata

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări cu privire la simplificarea procedurii de tranzit al cetăţenilor români prin teritoriul Republicii Bulgaria. Decizia a fost luată în urma unei discuţii telefonice a ministrului Bogdan Aurescu cu omologul bulgar. Aceștia au decis astfel că modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei să fie valabil în două limbi. Acesta este disponibil la adresa https://www.mae.ro/node/51904.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a  reînnoit apelurile făcute anterior cu privire la  verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet a MAE, precum şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

În România, dearatia pe propria răspundere a rămas la ieșirea din localitate. Toți românii care circulă în afara localității trebuie să motiveze de ce fac asta. Ieșirea din localitate în timpul stării de alertă poate fi pentru activități sportive, mersul la muncă, vizita rudelor precum și alte câteva motive. Toate acestea sunt menționate în declarația pe propria răspundere.

De altfel, ieșirea din țară trebuie făcută cu anumite scopuri. Pe de altă parte, la intrarea în țară, românii care revin în țară trebuie să intre în autoizolare împreună cu familia. Dacă nu au spațiu de autoizolare, aceștia pot cere carantină instituționalizată.