Zvonurile cu închiderea Bucureștiului circulă încă de la apariția coronavirusului în România. După ce Suceava a fost declarată primul oraș intrat în carantină de la noi din țară, având aproape 30% din cazuri, se pare că există discuții și despre intrarea Capitalei în carantină.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, a declarat în această seară la România TV că nu s-a pus în dicuție momentan acest subiect. În funcție de evoluția virusului, acest subiect va intra în dezbatere sau nu.

”Nimeni nu poate să dea garanție despre nimic, în acest moment, pentru că virusul evoluează. Acest lucru se schimbă, evoluția se schimbă, și noi trebuie să vedem de la caz la caz. Nu am discutat despre București.”, a spus Raed Arafat.

Declarațiile Gabrielei Firea

În emisiunea lui Victor Ciutacu din această seară a oferit declarații despre acest subiect și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Aceasta susține că există o serie de discuții cu privire la închiderea Bucureștiului, asta doar în cazul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus va crește, în perioada următoare.

Firea speră să nu se ajungă la un astfel de scenariu, iar acest lucru depinde doar de bucureșteni. Dacă nu vor să intre în carantină, trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități.

”Am auzit aceste discuții, zvonuri. Nu am participat la discuțiile de la MAI sau Ministerul Sănătății. Cei care nu respectă recomandările medicilor, ale autorităților contribuie la un astfel de deznodământ. Eu sper să nu se ajungă acolo, la închiderea Bucureștiului. Am vorbit cu mai mulți primari din țară, au ajuns la fundul sacului. Nu putem face față singuri.”, a spus Gabriela Firea.