Bucureştenii rămân fără căldură

Reclama

Reclama

Fostul RADET are de achitat o datorie de 170 de milioane de lei către Elcen, iar termenul de plată este de 15 zile. Suma datorată reprezintă energia termică ce a fost consumată de bucureşteni în luna decembrie.

Termoenergetica are la dispoziţie 15 zile să achite suma de 169.737.732,52 lei, iar dacă Bucureştiul nu va plăti factura, se va trece la sistarea energiei termice.

Reclama

„Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN şi Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească. ELCEN şi-a îndeplinit angajamentul şi a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureştenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza reţelei de distribuţie de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, care a tot avut avarii, defecţiuni şi tot felul de probleme”, a spus ministrul de resort, Virgil Popescu, citat într-un comunicat oficial.

Dacă Elcen nu primeşte suma datorată de bucureşteni, se va trece la recuperarea banilor prin ANAF şi la sistarea furnizării de apă caldă şi căldură.

 

loading...
Reclama

Reclama

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Premiera filmului COLECTIV în curând în cinematografe

Şocant! PSD trece din nou la guvernare