Reclamă
Reclamă

Misiunea contracronometru pentru pompierii din Vrancea. Un incendiu masiv are loc la un centru de colectare a deșeurilor. S-a emis mesaj RO-Alert pentru populație.

Incendiu catastrofal în Vrancea la un centru de colectare a deșeurilor

Momente de groază pentru locuitorii din Slobozia Cioraști, județul Vrancea. Un incendiu masiv a izbucnit vineri după-amiază la un centru de colectare a deșeurilor. Alerta a fost dată după ce martorii au văzut un nor mare de fum care s-a ridicat deasupra incintei.

Echipajele de intervenție au fost mobilizate de urgență și trimise la fața locului. Cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani intervin cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

ISU Vrancea a transmis că flăcările se manifestă pe o suprafață de 1.000 de mp. Deșeuri de mase plastice și hârtie, depozitate în baloți, s-au aprins ca o torță și s-au făcut scrum.

Reclamă

În imaginile surprinse la fața locului, se observă cum flăcările s-au extins rapid, până au cuprins întreaga clădire. Flăcările de ridică la peste doi metri înălțime și sunt întreținute de vântul din zonă, care face misiunea salvatorilor dificilă.

Autoritățile au emis mesaj Ro Alert pentru populație

Întreaga zonă a fost cuprinsă de un nor uriaș de fum, vizibil de la kilometri distanță. Autoritățile au decis emiterea unui mesaj RO-Alert către populație, prin care oamenii au fost avertizați să evite zona cu pricina.

În plus, localnicii din împrejurimi au fost sfătuiți să-și țină ușile și geamurile închise, din cauza degajărilor mari de fum, care au împânzit zona.

De asemenea, pompierii au transmis că incendiul se manifestă doar pe suprafața centrului de colectare a deșeurilor și că nu există riscul de propagare. Se acționează pentru stingerea flăcărilor care au cuprins tot interiorul locației.

Mai multe filmări de la fața locului au fost postate în mediul online. În cea furnizată de ISU Vrancea, se văd mai mulți pompieri care se luptă cu flăcările puternice.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro