Este stare de alertă în capitala Turciei, unde a avut loc un atac terorist. Vizat a fost Parlamentul, unde un bărbat s-a detonat. Din primele informații, doi bărbați, polițiști, au fost răniți în urma exploziei.

Atac terorist lângă Parlament. Un bărbat s-a detonat la Ankara

Momente de groază duminică, 1 octombrie, în apropierea Parlamentului din Ankara. Chiar în ziua în care aleșii țării urmau să-și încheie vacanța și să revină la birouri, a avut loc un atac terorist.

Doi indivizi s-au apropiat cu o mașină la ora locală 9:30 de poarta clădirii. Au fost opriți de oamenii legii, moment în care s-a produs explozia. Unul dintre ei avea lipită de corp o bombă, pe care a detonat-o. Celălalt bărbat a fost reținut de polițiști la timp.

Ali Yerlikaya, ministrul de Interne al Turciei, a transmis că explozia s-a produs la Direcţia Generală de Securitate a Ministerului de Interne.

A fost declarată stare de alertă, iar jurnaliștii au obținut informații importante de la martori. Se pare că în apropiere de locul exploziei, cu puțin timp înainte, au fost auzite focuri de armă.

În urma incidentului, autoritățile au transmis că doi agenți de poliție au fost răniți. Nu există mai multe informații despre starea acestora.

Presa turcă scrie că preşedintele Recep Tayyip Erdogan urma să vorbească în Parlament în această sesiune de lucru. Toți parlamentarii și șeful de stat urmau să înceapă ședința la ora 14:00.

În imaginile surprinse de jurnaliștii turci și martori, se vede cum împrejurimile locului exploziei au fost împânzite de polițiști. Agenții dirijează traficul, care a fost restricționat pe mai multe sectoare de drum pentru securitate.

De asemenea, sunt organizate filtre pe șosele, mai multe vehicule fiind oprite pentru verificări.

Până la momentul în care această știre a fost actualizată, nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul. Explozia are loc în contextul în care autoritățile turce au desfășurat operațiuni împotriva membrilor ISIS