Statele Unite ale Americii intervin în războiul izbucnit între Israel și gruparea palestiniană extremistă Hamas. Joe Biden a transmis că la Washington s-a luat o decizie importantă, care fi aplicată cât mai repede.

SUA intervine în războiul din Israel: decizia lui Biden

Israelul este în stare de război după ce a fost atacat cu mii de rachete de teroriștii Hamas. Bilanțul morților și al răniților este unul tragic, numărul crescând de la o oră la alta.

În acest conflict, regimul de la Tel Aviv are alături cele mai importante puteri ale lumii, care au condamnat acțiunile și atacurile extremiștilor islamici. Statele Unite ale Americii, aliat al Israelului, a transmis că este gata să trimită mai multe ajutoare.

Președintele Joe Biden a discutat cu Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, la câteva ore după atacurile lansate dinspre Fâșia Gaza.

Ulterior, Guvernul a emis un comunicat prin care a anunțat că premierul i-a mulțumit președintelui american pentru sprijinul său necondiționat și a precizat că va fi nevoie de o campanie lungă și de anvergură pentru a asigura victoria Israelului.

În prima zi a conflictului, Washingtonul s-a rezumat doar la declarații prin care a condamnat ferm acțiunile grupării Hamas.

Acum, Biden a transmis că este gata să trimită „un ajutor suplimentar” israelienilor, în contextul evoluției conflictului.

Gruparea Hamas are parte de sprijinul statelor din Orientul Mijlociu

Teroriștii Hamas sunt susținuți de Iran, un inamic istoric al Israelului. În ultimele ore, o mare parte din țările Orientului Mijlociu au anunțat că sprijină acțiunea pe care au demarat-o, în timp ce altele au refuzat să condamne atacurile din ultimele zile.

Dintre toți, Israelul a fost singurul stat care a garantat că va ajuta trupele Hamas în conflictul cu Guvernul de la Tel Aviv.

Poziție care i-ar putea costa scump în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite ale Americii. Cele două puteri au purtat în ultimele luni negocieri pentru încheierea unui acord.