Clipe de groază în București sâmbătă seară! Sunt scurgeri de gaz la o stație GPL, iar autoritățile intervin de urgență. Sute de oameni au fost evacuați din locuințele lor.

Pericol de explozie în București la o stație GPL: scurgeri de gaz

Alerta a fost dată la o stație GPL din cartierul Vitan-Bârzești, după ce în zonă s-a simțit miros puternic de gaz.

Pericolul este unul extrem de mare, mai ales că stația se află în proximitatea Centrului Sportiv Apolo. Chiar în acel moment, era în desfășurare un meci de handbal.

Intervenim în acest moment pe Bd. Energeticienilor din Sectorul 3 al Capitalei. Scăpări de gaze la un robinet de la o stație GPL. Se acționează pentru evacuarea populației pe o rază de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Acționăm cu perdea de apă asupra buteliei. Intervin 5 autospeciale de stingere..Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, a transmis ISUBIF.

Culmea, stația cu pricina a fost închisă de autorități în urmă cu câteva zile. Se pare că ar fi fost descoperite mai multe nereguli și s-a decis că funcționarea sa pune în pericol oamenii.

Traficul în zonă a fost imediat restricționat, iar locatarii din blocurile din apropiere evacuați. Jurnaliștii ajunși la fața locului, precum și martorii, au fost plasați într-un perimetru de siguranță.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri și de la Poliție. Echipele au reușit să oprească scurgerea și s-a solicitat intervenția unor specialiști pentru golirea completă a rezervorului defect.

La robinetul inițial, unde ar fi fost scurgerea, s-a montat încă unul, de siguranță.

După intervenția echipajelor de urgență, s-au luat toate măsurile necesare de siguranță. Un echipaj CBRN prezent la fața locului măsoară cu periodicitate nivelul de gaz. Conform ultimelor informații, nu mai există scurgeri în acest moment, însă pompierii rămân în alertă.

Evenimentul are loc la o săptămâna după tragedia de la Crevedia. 55 de persoane au fost rănite. 3 au decedat.