În 7 zile, armata israeliană și-a îndeplinit una dintre obiectivele stabilite. Să încercuiască Gaza City, unde este crezut că-și are ascunzătorile Hamas. De la începerea războiului din Orientul Mijlociu, Israelul a avut un singur țel: să distrugă gruparea extremistă.

Orașul Gaza, încercuit. IDF transmite că Hamas nu mai are nicio scăpare

Forțele de Apărare ale Israelului câștigă tot mai mult teren în Fâșia Gaza, după lansarea invaziei terestre. Militarii israelieni au pătruns în enclavă în urmă cu 7 zile, iar de atunci au avansat spre Gaza City, centrul regiunii și locul unde ar fi și centrele de control Hamas.

Până acum, soldații au reușit să elimine mai mulți membri ai grupări, dar și să pătrundă în depozitele lor de arme, pe care le-au distrus. Peste 130 de teroriști ar fi fost eliminați, după cum a transmis IDF.

Cea mai importantă etapă a regiunii însă abia acum începe. Armata israeliana a încercuit orașul Gaza. De aici, este așteptat să găsească și să distrugă tot mai multe centre de control ale Hamas.

Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas., a transmis IDF.

Gruparea teroristă nu este însă singurul inamic al Israelului. De la granița cu Liban, Hezbollah continuă să lanseze atac după atac.

Iar recent și Yemen a declarat război și a susținut că va continua atacurile aeriene în semn de solidaritate cu „frații palestinieni”.

Numărul morților în Fâșia Gaza se apropie de 10.000

Cele aproximativ 4 săptămâni de război au adus pierderi umane imense. Fâșia Gaza, unde nu se poate ieși sau intra, duce lipsă și de apă, electricitate și combustibil.

Ministerul Sănătății palestinian a transmis ultimul bilanț: 9.061 de persoane au decedat, iar numărul răniților se apropie de 14.000. Mai grav este că o mare parte din victime sunt copii.

IDF a acuzat Hamas că-i ține pe civili blocați în regiunea Gaza City ca să-și protejeze propriile centre de comandă. În spațiul public, au apărut mai multe dovezi în acest sens. Oamenilor nu le-ar fi permis să treacă în sud, unde nu sunt atacuri.