Frații Tate sunt eliberați din arest, după 3 luni petrecute în spatele gratiilor. Curtea de Apel București a decis ca cei doi să fie puși în arest la domiciliu, după ce magistrații le-au admis contestațiile pentru prelungirea măsurii de arest preventiv.

Andrew și Tristan Tate scapă din spatele gratiilor, după ce Curtea de Apel București a admis contestaţiile formulate de avocații celor doi. Amintim că DIICOT a solicitat magistraților să prelungească măsura de arest preventiv până în data de 29 aprilie. Doar că și de data aceasta, cei doi milionari au contestat decizia Tribunalului București.

Frații Tate sunt eliberați vineri, 31 martie, din Arestul Central al Bucureștiului, unde se află de la finalul anului 2022. În ultimele 3 luni, au încercat de mai multe ori să scape din spatele gratiilor, însă de fiecare dată magistrații nu s-au lăsat convinși de argumentele lor.

Acum, ei vor fi plasați în arest la domiciliu, iar măsura este valabilă și pentru cele două române, considerate complicii lor, Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra Luana Radu.

Decizia Curții de Apel București pentru eliberarea Fraților Tate:

În baza art. 204 Cod procedură penală raportat la art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestațiile formulate de inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana împotriva încheierii din data de 22.03.2023 pronunțată de judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penală, în dosarul nr. 8921/3/2023.(…) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 31.03.2023, pâna la data de 29.04.2023, inclusiv.

Cei doi milionari sunt acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Împreună cu cele două complice ale lor, britanicii au reușit să pună la cale în România o rețea care obliga tinere să practice videochat și alte activități în mediul online, pe platforme specifice.

Frații Tate le ademeneau pe femei prin metoda loverboy, apoi le închideau într-o casă din județul Ilfov. Aici, erau păzite în permanență și obligate să „producă” bani pentru rețeaua celor doi milionari.

Mai multe victime au depus mărturie împotriva lor și au adus și dovezi. Andrew și Tristan neagă însă toate acuzațiile, ba chiar susțin că singurele victime sunt chiar ei.