Un cutremur puternic s-a produs, duminică seară, și a fost resimțit în Capitală, dar și în mai multe orașe.  

Panică totală în România în această seară! Un cutremur destul de puternic s-a produs, în jur de ora 21:00, și a fost resimțit în București, la etajele superioare ale orașului.  

Potrivit primelor informații oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), fenomenul s-a produs la ora 20:55, în județul Dâmbovița. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 45,3 km și a avut o magnitudine de 4.2.  

CITEȘTE ȘI: Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Un cutremur puternic s-a produs, duminică seară, și a fost resimțit în Capitală, dar și în mai multe orașe.  

Conform datelor oferite, cutremurul s-a produs 48km NV de Ploiesti, 56km NE de Pitesti, 58km S de Brasov, 93km NV de Bucuresti, 126km SE de Sibiu, 147km N de Ruse, 160km NE de Craiova, 195km SV de Bacau, 198km V de Braila, 206km V de Galati.  

Când se va produce următorul cutremur grav în România

Cutremurul din această seară a fost mai neobișnuit, deoarece acesta s-a produs în Muntenia, România. La noi în țară se produc destul de des cutremure, de magnitudine mică, însă de cele mai multe ori acestea au loc în Zona Seismică, Vrancea.  

Românii intră în panică de fiecare dată când este vorba despre un cutremur, fiindcă mulți își amintesc de tragedia din 1977. În data de 4 martie 1977, un cutremur extrem de puternic s-a produs la ora 21:22. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de aproximativ 56 de secunde. Atunci, 1.570 de persoane și-au pierdut viața. 1.391 dintre acestea au fost înregistrate numai în București.  

Este extrem de important să știm cum să procedăm în caz de cutremur, mai ales că deja se vorbește despre un alt cutremur major care se va produce în România.  

2040, an de groază pentru români

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre un astfel de fenomen grav. Acesta a declarat în urmă cu câteva săptămâni că nu este cazul să ne așteptăm la cutremure majore. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți, fiindcă situația poate degenera în orice moment.   

Ținând cont de cutremurele înregistrate în România, dacă ciclul de 100 de ani se va repeta, atunci următorul cutremur care va avea loc va fi în anul 2040.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.