Elena Udrea se află și acum sub atenția autorităților din Bulgaria. După ce a părăsit țara și a fost prinsă pe teritoriul altei țări, Elena Udrea continuă să rămână în continuare în arest în Bulgaria.
Curtea de Apel din Sofia a respins recursul la decizia de arestare preventivă. Judecătorii au decis că va rămâne în arest în Bulgaria, până când se va decide extrădarea sa.
Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Bulgaria
Condamnată la șase ani cu executare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a părăsit țara. Înainte cu doar câteva ore de a se pronunța sentința, a fugit cu șoferul pe care l-a angajat. Dată în urmărire, oamenii legii au prins-o pe aceasta la granița Bulgariei cu Grecia.
Elena Udrea a fugit din țară cu ajutorul șoferului personal, și în momentul de față se află tot în Bulgaria, sub supravegherea autorităților.
Judecătorii au decis. Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Sofia, până la data de 19 aprilie. Magistrații din Bulgaria au respins documentele medicale pe care avocații ei le-au depus la instanță. Aceștia au precizat că problemele medicale pe care le are nu îi vor fi accentuate dacă va rămâne în arest, după cum indică documentele depuse.
Elena Udrea, condamnată la șase ani cu executare în dosarul Gala Bute
În luna aprilie a anului 2015, dosarul „Gala Bute” a fost adus în fața instanței supreme. Faptele sunt: luare sau dare de mită, spălare de bani, evaziune fiscală, abuz în serviciu și complicitate la luare de mită.
Într-un rechizitoriu din data de 24 iunie 2011, procurorii au arătat că a fost încheiat un contract de servicii. Acest contract a fost atribuit prin negociere. Nu a fost însă publicat un anunț de colaborare între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) și SC Europlus Computers SRL, firma deținută de Rudel Obreja.
În baza contractului, MDRT a efectuat plata serviciilor în valoare de 8.116.800 lei. Suma a fost plătită pentru promovare a României în baza evenimentelor care au fost desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist, de către Federația Română de Box.
„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege. Respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială. Iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului. Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate. Iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, potrivit procurorilor.