Un accident cumplit a avut loc în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. În urma tragicului eveniment patru români și-au pierdut viața. 

Un cumplit accident rutier a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, lângă Veliko Târnovo, în Bulgaria. A fost implicat un autocar care venea din Turcia, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci și restul români. 

Accident cumplit în Bulgaria

Accidentul în care a fost implicat autocarul înmatriculat în România s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Târnovo), potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Conform informațiilor apărute în presa bulgară, șoferul autocarului nu a mai apucat să vireze în apropierea de satul Kutsina și a lovit o mașină oprită la unul dintre turnicheți. Ulterior, autocarul s-a lovit de partea dreaptă și de un copac de pe marginea drumului. 

La volanul autocarului se afla un șofer de origine turcă. El a fost testat cu aparatul etilotest, însă a ieșit negativ. El a intrat pe teritoriul bulgar în jurul orei 22 noaptea trecută, cu oamenii care se întorceau dintr-o călătorie la Istanbul, potrivit Sozmedia. 

Patru români au murit

În urma teribilului accident, patru români au murit. Conform primelor informații, dintre cei 25 de oameni care se aflau la bord, nouă sunt internați într-un spital din Bulgaria. DSU român a decis să trimită un elicopter SMURD cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București-Floreasca  

„Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români”, transmite DSU.

O echipă medicală din România s-a deplasat în Bulgaria

În prezent, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară, arată sursa citată. 

O anchetă a fost lansată în acest caz sub supravegherea Parchetului Regional din Veliko Târnovo, iar motivele accidentului nu au fost încă clarificate. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.