Alexandru Arșinel a murit astăzi, 29.09.2022.

Veste șoc în teatrul românesc. Alexandru Arșinel a murit astăzi, 29 septembrie 2022.

Alexandru Arșinel, emblema teatrului românesc s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Probleme de sănătate l-au ținut la pat în ultimul timp și ele i-au adus sfârșitul. Acesta a fost internat la secția de terapie intensivă de la Spitalul Municipal din București.

Fiul său, Bogdan Arșinel a confirmat pentru Fanatik.ro decesul părintelui său „Da, este adevărat.” Medicii de la spital au fost nevoiți să-l intubeze și să-l ventileze artificial.

Actorul a fost directorul Teatrului „Constantin Tănase” și a avut parte de mai multe intervenții chirurgicale la coloane, dar și un transplant de rinichi. În urmă cu cinci ani a suferit un infarct și a fost operat pe cord.

Alexandru Arșinel a plecat dintre noi la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel s-a născut în satul Dolhasca din județul Suceava pe data de 4 iunie 1939. Familia sa nu a fost una înstărită, iar Al Doilea Război Mondial i-a marcat copilăria. Mai avea o soră și un frate cu care împărțea totul, de la îmbrăcăminte la mâncarea puțină care era.

Anii au trecut, iar acesta a devenit unul dintre actorii cei mai emblematici ai României. Spectacolele în care a jucat au făcut înconjurul țării și nu numai. Peste jumătate de secol a petrecut-o pe scenă și a încântat generații întregi cu prestațiile sale. Parteneriatul cu Stela Popescu i-a adus un succes remarcabil, cei doi devenind unul dintre cele mai iubite cupluri din teatru.

Luna trecută, actorul a fost internat la Institutul Clinic Fundeni din cauza problemelor de sănătate. Sursele medicale anunțau că Alexandru Arșinel a ajuns la spiral din cauza unor escare ce sunt specifice bolnavilor care stau mult timp la pat și nu reprezenta o agravare a situației.

„Nu este vorba despre o agravare a bolii de fond, ci doar despre aceste complicaţii la nivelul pielii.”, au transmis sursele din spital.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.