Ionel Arsene scapă, cel puțin pentru moment, de executarea pedepsei la care a fost condamnat în România. Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a depus la CEDO apel împotriva țării noastre. Magistrații i-au acceptat recursul.

Ionel Arsene scapă de închisoare în România: CEDO i-a admis apelul

Fostul baron local PSD face tot posibilul să scape de închisoare în România. După ce Curtea de Casație din Italia a decis extrădarea lui, Ionel Arsene a mers mai departe, tocmai la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Avocații lui Arsene au sesizat CEDO pentru a împiedica extrădarea în ţară a acestuia. În apel, a fost susţiut că în România i s-ar încălca dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente inumane, degradante.

Joi, CEDO a anunțat că i-au acceptat solicitarea. Ceea ce înseamnă că pentru moment, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț scapă de extrădare.

Cum vrea Arsene să scape de închisoare

În urmă cu câteva zile, avocații lui Arsene invocau alte motive pentru care acesta nu se poate întoarce în România.

Fostul baron PSD, condamnat la  6 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, ar suferi de o „tulburare depresivă severă” care i-ar pune viața în pericol.

Mai exact, avocații lui au susținut că dacă acesta ar fi extrădat în România, există un risc mare să-și pună capăt zilelor din cauza problemelor pe care le are.

Ionel Arsene este pe lista politicienilor fugari din România, pe care autoritățile române fac eforturi să-i aducă înapoi să-și ispășească pedeapsa. Fostul baron local a fugit în Bari cu câteva zile înainte ca instanța să se pronunțe definitiv.

În Italia, el ar deține mai multe terenuri și afaceri. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare european.

Ulterior, Arsene s-a predat singur autorităților italiene și a cerut să nu fie extrădat. Instanța a decis însă că acesta să se întoarcă în România și să fie preluat de autoritățile de la noi.