În urmă cu puțin timp, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în această seară a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, mai exact în județul Buzău. Cutremurul avut o magnitudine de 4.1 pe scara Richter și s-a resimțit în mai multe orașe, printre care Brașov. Până și locuitorii din Capitală au resimțit cutremurul din această seară.

Specialiștii sunt de părere că seismul a fost destul de puternic

INCDFP au anunțat miercuri că un nou cutremur a avut loc în România. Acesta s-a produs la 21 km de Nehoiu și la 57 km distanță de Brașov. Mulți români au resimțit cutremurul din această seară, dar și specialiștii spun că a fost destul de puternic. În ultima perioadă, au avut loc tot mai mult cutremure în România.

Seismul din această seară s-a produs la 116 kilometri Sud de Bacău, 130 de kilometri Nord de București, 133 de kilometri Vest de Brăila, 134 de kilometri Vest de Galați, 142 de kilometri Nord-Est de Pitești, 172 de kilometri Est de Sibiu, 195 de kilometri Nord de Ruse, 199 de kilometri Sud-Vest de Iași.

Magnitudinea de 4.1 i-a determinat pe oamenii de știință să îl încadreze la categoria seismelor puternice. Cutremurul din această seară s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri.

Breaking! Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul
Pexels

Specialiștii spun că în ultimele zile, s-au resimțit tot mai multe cutremure. Majoritatea seismelor din această au fost slabe, dar cel înregistrat  astăzi a avut o magnitudine mai mare.

Ceea ce trebuie precizat neapărat este faptul că în urmă cu doar câteva zile, în zona seismică Vrancea a avut loc un cutremur de 4.4 pe scara Richter, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În primele zile din luna mai, România a fost zguduită de alte trei seisme. Cutremurele au fost resimțite și de români. Specialiștii privesc oarecum reticenți activitatea seismică din România, mai ales că într-o perioadă scurtă s-au înregistrat mai multe seisme.