Reclamă
Reclamă

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs, luni, în România, la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs în Oltenia, Gorj.  

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti. 

Replică de 3,0 grade

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, o replică de 3,0 grade s-a produs după 20 de minute.  

„În ziua de 13.02.2023, 17:21:14 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 109km SV de Sibiu, 111km NV de Craiova, 146km V de Pitesti, 157km SE de Timisoara, 176km SE de Arad, 181km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 213km E de Zemun, 225km NE de Nis”. 

Reclamă

 

BREAKING | Cutremur de 5,2 grade în România! Unde s-a produs seismul
Pexels

Nu au fost semnalate victime

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că până la momentul apariției știrii nu au fost primite apeluri la numărul de urgență 112. De asemenea, nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.  

De asemenea, instituția a oferit și câteva reguli pe care trebuie să le respectăm în caz de cutremur.  

Conform specialiștilor, în momentul în care are loc un cutremur, trebuie să ne adăpostim imediat într-un loc sigur. Cel mai important lucru este să nu ne pierdem cumpătul și să rămânem calmi, până la încetarea cutremurului.  

Reguli de respectat după producerea cutremurului: 

În momentul în care s-a terminat cutremurul, verificați dacă sunteți rănit atât dumneavoastră, cât și cei din jur. Rămâneți calm și încercați să liniștiți persoanele speriate și copiii. În cazul în care există persoane rănite în jur, acordați primul ajutor numai dacă știți să faceți asta. 

Dacă sunteți blocat sub dărâmături sau în incinte, la anumite intervale de timp, dacă puteți, loviți cu un obiect tare în partea cea mai compactă a locului unde sunteți blocat. Așa veți transmite semnale ce pot fi identificate și localizate de aparatura specială de căutare-salvare. 

Mai multe informații despre cum ne putem proteja în caz de cutremur AICI!

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro