Astăzi, 20.01.2022, autoritățile au raportat cele mai îngrijorătoare cifre de infectare de la debutul pandemiei de coronavirus, în România. Conform Grupului de Comunicare Strategică, în doar 24 de ore au fost raportate 19.105 cazuri noi de Covid-19.

1. Cea mai mare cifră de infectări de la debutul pandemiei

De asemenea, autoritățile au raportat și 43 de decese.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 43 decese, dintre care 4 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Primul caz de infectare cu coronavirus a apărut la noi în țară la sfârșitul lunii februarie a anului 2020. De atunci și până în prezent viața noastră, a tuturor, s-a schimbat complet. Am avut de suportat restricții dure, am stat departe de cei dragi iar copiii au fost nevoiți să se adapteze unei școli online, într-o țară în care digitalizarea nu este foarte importantă.

2. Omicron a dat totul peste cap

Totul s-a schimbat, însă, atunci când au apărut vaccinurile anti-COVID, însă în continuare pandemia de coronavirus nu ne dă pace. Deși credeam că ne apropiem cu pași repezi de finalul perioadei de groază, o nouă variantă a coronavirusului a dat totul peste cap. Este vorba despre tulpina sud-africană, denumită Omicron, care deși nu este foarte gravă, este extrem de contagioasă. România se află acum în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, iar varianta dominantă este, de asemenea, cea sud africană.

O veste proastă a venit zilele trecute și de la Organizația Mondială a Sănătății. OMS  consideră că deși pandemia de coronavirus va intra într-o bună zi într-un stadiu endemic nu înseamnă că virusul nu va mai fi periculos. Conform medicului Michael Ryan, oamenii pun în opoziția pandemia și endemia.

“Endemic, în sine, nu înseamnă ceva bun, endemic înseamnă pur şi simplu că virusul este acolo pentru totdeauna”, a adăugat el.