Reclamă
Reclamă

Universitatea Henderson din SUA a avut parte recent de evenimente care sunt mai degrabă de domeniul fantasticului și al cinematografiei. Cine ar fi crezut că povestea lui Walter White din serialul „Breaking Bad” ar putea deveni într-o zi realitate?

Doi profesori universitari de chimie au fost arestați după ce au fost prinși că fabricau droguri într-unul din laboratoarele instituției unde lucrau. Cei doi aveau o vechime destul de mare ca profesori, unul fiind cadru didactic de 10 ani, iar celălalt de 5 ani.

Totul a început după e una dintre clădirile universității a fost închisă, atunci când studenții și angajații au simțit un miros chimic puternic. Ei au anunțat imediat autoritățile și s-a demarat imediat o anchetă. În urma cercetărilor, s-a dovedit că substanța misterioasă era de fapt clorură de benzil, o substanță folosită în fabricarea metafetaminei.

Terry Bateman, în vârstă de 45 de ani și Bradley Rowland, de 40 de ani au fost concediați și ulterior arestați zilele acestea, după ce faptele lor au fost dovedite în urma anchetei. Unul dintre aceștia s-a declarat la un moment dat chiar un mare fan al serialului „Breaking Bad”, deci s-ar înțelege de unde le-ar fi putut veni inspirația pentru fabricarea drogurilor.

Reclamă

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro