Reclamă
Reclamă

Este din nou alertă de explozie la Crevedia, după dezastrul de sâmbătă, 26 august. În locul celor 4 explozii mai este o cisternă din care în aceste momente se scurge gaz. Pompierii sunt în alertă și au extins perimetrul de siguranță.

Alertă de explozie din nou la Crevedia: pompierii acționează

La 4 zile de la cele 4 explozii devastatoare de la Crevedia, salvatorii sunt din nou în alertă. La stația GPL unde a avut loc incendiul, urmat de deflagrații, a rămas o cisternă plină cu gaz. Pompierii au păzit-o neîncetat de la dezastru, din cauza pericolului să explodeze.

Marți, 29 august, s-a dat din nou alerta. Sunt scurgeri de gaz la ultima cisternă, iar pompierii au decis să extindă perimetru de siguranță. Amintim că după primele explozii, zeci de persoane au fost evacuate de urgență din locuințele lor.

Inițial, perimetrul stabilit era de  300-400 de metri depărtare de la locul exploziilor. Acum a fost extins la circa 700 de metri depărtare.

Reclamă

De vină pentru scurgerile din cisternă, care au pus pe toată lumea pe jar, ar fi câteva fisuri provocate de cea de-a doua explozie de la stația GPL, cea mai puternică.

În aceste momente, salvatorii acționează ca să se asigure că nu va avea loc o nouă explozie. Au fost luate toate măsurile de siguranță în acest sens.  Din primele informații, se acționează cu patru autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

15 pompieri fac eforturi acum ca să răcească cisterna pentru a nu avea loc o altă explozie devastatoare.

De asemenea, există și un echipaj CBRN (soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare) care face măsurători de specialitate o dată la patru ore.

Amintim că în urma exploziilor de sâmbătă, 56 de persoane au fost rănite și 2 au decedat.

Este vorba de doi soți. Bărbatul a făcut infarct după ce soția lui a fost cuprinsă de flăcări. La nici 24 de ore, și aceasta s-a stins din cauza arsurilor: 95% din suprafața corpului i-a fost afectată.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro