Israelul a luat decizia care poate schimba cursul războiului cu Hamas. Cei 300.000 de soldați mobilizați la granița cu Fâșia Gaza au primit ordinul mult așteptat: începe invazia terestră.

Netanyahu a dat ordine: a început invazia terestră în Fâșia Gaza

La 20 de zile de la atacurile devastatoare lansate de Hamas în Israel, războiul intră într-o nouă fază. Forțele

Armate Israeliene au informat că în seara de vineri, 27 octombrie, începe invazia terestră în Fâșia Gaza, după cum arată CNN.

Până acum, ordinul a fost amânat de mai multe ori, la insistențele Statelor Unite ale Americi. Tel Avivul a mobilizat încă din prima săptămână a conflictului peste 300.000 de soldați, care au așteptat să primească ordinul de invazie.

Amintim că în ultimele aproape 3 săptămâni, oprațiunea militară terestră a fost amânată în speranța că Hamas va accepta să elibereze ostaticii.

Este vorba despre 224 de persoane, atât israelieni cât și cetățeni străini, care au fost capturați de luptătorii grupării în data de 7 octombrie.

Până acum, doar 4 persoane au fost eliberate de Hamas. Cele 4 femei, 2 de naționalitate americană și 2 israelience, au fost preluate de la teroriști de o echipă de la Crucea Roșie.

Situația celorlalți ostatici nu este însă sigură. Un oficial al grupării extremiste a transmis că cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața în urma bombardamentelor lansate de Israel asupra Fâșiei Gaza.

În urmă cu câteva ore, IDF a publicat noi imagini și informații legate de centrele de control ale Hamas din Fâșia Gaza. Ar fi vorba despre sistemul de tuneluri în care se adăpostesc teroriștii, aflat sub așezările umane din regiune.

Israelul a acuzat gruparea că se folosește de poporul palestinian ca scuturi umane, în timp ce își plănuiesc următoarele mișcări. Un astfel de centru ar fi chiar sub unul dintre cele mai mari spitale din orașul Gaza.

Oamenii care au pierdut tot ce aveau în urma atacurilor recente au fost opriți din a se deplasa din regiunea de sud spre nord, unde sunt taberele de refugiați.