Brașovul este orașul în care cei mai mulți români s-ar muta și este, în același timp, și localitatea pe care cei mai mulți își doresc să o viziteze, conform concluziilor unui studiu realizat la solicitarea „Destinații Vizionare”. Bucureștiul este abia pe locul 7 în acest clasament.

„Brașovul rămâne cea mai bună destinație pentru cei care vor să se relocheze pentru că oferă cel mai bun raport între condiții de locuit, educație, locuri de muncă, petrecerea timpului liber. Poate nu am atins nivelul de dezvoltare economică a altor orașe, dar atunci când cumulăm toți indicatorii pentru a evalua nivelul de trai, cu siguranță, Brașovul este înaintea oricărui competitor. (…) Iar avantajele noastre sunt cele oferite de mediul înconjurător, de oamenii care locuiesc aici, de investițiile într-un sistem de învățământ de calitate, dar și de cele care transformă orașul nostru într-un model de sustenabilitate, astfel încât Brașovul este orașul în care îți place să trăiești și să muncești”, a afirmat primarul Brașovului, Allen Coliban, într-un comunicat transmis joi.

În percepția respondenților la chestionarele studiului, avantajele principale ale Brașovului sunt: natură și aer curat; ai unde să faci sport și mișcare; ai unde să petreci timp de calitate; este un loc de unde poți să pornești afaceri de succes; oferă servicii educaționale bune; te poți mișca cu ușurință prin oraș; tehnologia și inovația sunt integrate în serviciile orașului.

Conform acestui studiu, Brașovul este urmat, în ordine, în topul orașelor în care s-ar muta românii de: Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Timișoara, Constanța și București.

Potrivit acestuia, Brașovul ocupă tot prima poziție în ceea ce privește orașul pe care românii își doresc să îl viziteze, fiind urmat de Sibiu și Constanța, dar și în ceea ce privește recomandarea ca destinație turistică, capitol la care este tot lider, urmat de Oradea și Sibiu.

Cercetarea a fost realizată online, în două etape – despre vacanțele din 2022 și cele din 2023, iar culegerea datelor s-a făcut în martie 2023 și aprilie 2024.