Reclamă

ANSVSA confirmă contaminarea alimentară la Balul Însuraților din Reghin

Rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice deschise de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) indică faptul că zeci de persoane care au participat la „Balul Însuraţilor” din Reghin au manifestat simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat brânza frământată contaminată cu stafilococ coagulazo-pozitiv.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Mureş au analizat 13 probe din alimentele şi băuturile servite în cadrul evenimentului din 8 februarie. Dintre cei aproximativ 350 de participanţi la eveniment, 37 de persoane au prezentat simptome precum greaţă, vărsături şi ameţeli, determinând activarea Planului Roşu de Intervenţie şi mobilizarea suplimentară a resurselor medicale.

„Conform Buletinului de analiza parţial emis de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (L.S.V.S.A.) Mureş, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv. Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate”, a precizat ANSVSA.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar autorităţile continuă operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor de procesare şi depozitare a alimentelor. Reluarea activităţilor normale va fi posibilă doar după ce vor fi obţinute rezultate conforme în urma testelor de sanitaţie.

Specialiştii afirmă că brânza frământată a fost principala cauză identificată până acum, dar cercetările continuă pentru a se asigura că toate sursele posibile de contaminare sunt eliminate și că evenimente similare nu se vor mai repeta.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro