Reclamă
Reclamă

Bombardamentul rusesc din noaptea de vineri spre sâmbătă în Ucraina a cauzat mai multe pene de curent. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Rusia a atacat cu rachete și drone instalații energetice și echipamente militare primite de la statele occidentale.

„Noaptea trecută, Forţele Armate ale Rusiei au efectuat un atac masiv cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi navală, precum şi cu drone împotriva instalaţiilor energetice ale Ucrainei (…) şi arsenalelor de proiectile furnizate armatei ucrainene”, a semnalat Ministerul rus al Apărării, potrivit Agerpres, care citează EFE și DPA.

Ministerul rus al Apărării a transmis că atacul este un răspuns la „încercările regimului de la Kiev de a avaria instalații energetice rusești”, făcând referire la atacurile ucrainene repetate asupra rafinăriilor şi depozitelor de combustibil ale Rusiei.

Reclamă

Ucraina a efectuat mai multe atacuri cu drone asupra Rusiei de la începutul anului. Aceste atacuri sunt o tactică de război asimetric, în timp ce pe frontul terestru trupele ucrainene pierd teren în faţa acţiunilor ofensive desfăşurate de armata rusă pe diferite sectoare ale frontului.

Atacurile ucrainene s-au concentrat în mod special pe lovirea rafinăriilor rusești, însă au vizat și mai multe ținte militare, aerodromuri și amplasamente ale sistemelor antiaeriene. Ca răspuns, Rusia a recurs la o serie de măsuri defensive, printre care sisteme antiaeriene și plase anti-dronă amplasate deasupra elementelor cheie ale rafinăriilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro