Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre viitorul salariaților din România, dar și al pensionarilor. Conform oficialului din Guvernul Cică, pentru el, copiii și pensionarii sunt o prioritate. Astfel, el a ținut să menționeze că aceste categorii de persoane nu vor fi abandonate niciodată.

Marius Budăi spune că românii nu trebuie să fie săraci, iar el va face tot ce poate pentru a evita această situație, atât timp cât este ministru.

1. Bomba zilei despre pensii

 „Pentru început, să vă spun filosofia mea de om care lucrez în asistența socială din 1995. La un moment dat când eram directorul Casei de Pensii, mă simțeam cel mai bogat și împlinit om din Botoșani pentru că aveam grija de mii de pensionari și copiii, prin prisma funcției pe care o dețineam.

Astăzi mă consider cel mai bun nepot și fiu pentru că în continuare servesc milioane de pensionari și copii. Eu așa mă gândesc la oamenii aceștia! Că sunt familia mea. Nu am să încerc să încetez să mă lupt pentru ei! Eu nu cred că cetățenii români trebuie să fie săraci”, a declarat ministrul Muncii la Realitatea Plus.

2. Cânt vor ajunge pensiile la bătrâni

Cine este ministru al Muncii trebuie să lupte pentru seniori și pentru copii, dar și pentru salariați, spune Marius Budăi.

Cât despre banii care trebuie să ajungă la pensionari, Marius Budăi spune că sumele vor fi distribuite până pe data de 15 ianuarie. De asemenea, social-democratul a subliniat că acolo unde va fi nevoie, angajații Poștei Române vor lucra chiar și în weekend.

 „Vă garantez că banii vor ajunge la pensionari până pe data de 15! Am avut discuții cu Poșta Română și cu directorii Caselor de pensii din teritoriu. Acolo unde este nevoie, în mediul rural, postașii vor lucra și sâmbăta și duminică”, a spus acesta.

3. Marius Budăi susține creșterea pensiilor

Recent, ministrul Muncii a vorbit despre majorarea pensiilor și i-a acuzat pe cei care au făcut PNLL-ul că au condamnat la sărăcie multe generații de seniori. Marius Budăi preciza atunci că pensiile ar fi crescut cu mai mult de 10%, dacă România nu se angaja în fața Comisiei Europene că această măsura va avea un impact de doar 9,4% din PIB.