Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD a pornit un nou scandal de proporţii asupra liberalilor, în plină epidemie de coronavirus care crează criză politică, economică, medicală şi socială. Prezent la România Tv, Ciolacu a tranşat modul în care Executivul Orban îşi îndeplineşte atribuţiunile pe care le are în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Reclamă

De altfel, tot în acest context, liderul interimar al PSD a declarat că bugetarii au salariile mai mici cu 20%.

Marcel Ciolacu este de părere că liberalii crează noi subiecte ca să acopere adevăratele probleme.

Ce declară Ciolacu

” Avem un milion de șomeri în România dintre cei care au locuit în ultimul timp în România. Aproape un milion de români au revenit în țară și este normal să revină pentru că nu mai au slujbe în Italia, în Franța, în Spania, deci vorbim de o amploare mult mai mare. Vorbim de un deficit bugetar în primele patru luni ale anului de 1,5%. Nu că ar trebui să ținem cont de el, dar e un indicator ca să știm spre ceea ce ne îndreptăm. În acest moment, Guvernul nu furnizează un plan economic coerent pentru ca România să se pregătească la ieșirea din pandemie.

Suntem la aproape o lună de zile de când a fost decretată starea de urgență și nu avem absolut nimic în aplicare în acest moment. Vă rog să îmi arătați o persoană fizică sau un antreprenor care a reușit să își amâne ratele. Suntem singurul stat în Europa care percepe capitalizarea dobânzii la credite. Adică luăm dobândă la dobândă. Ieșim la televizor, povestim și nu vedem nimic. În agricultură este un dezastru. APIA nu funcționează. Nu s-au luat subvențiile la motorină nici pe anul trecut. Asta e România reală, economic vorbind

Sunt foarte multe dedesubturi care trebuie scoase la suprafață. Sunt lucruri care se vor afla. Nicio OUG nu este în vigoare, în momentul de față.

Nefiind testări e normal ca oamenii să se teamă, să nu aibă încredere să meargă la serviciu. Grija celor de la PNL e să găsească subiecte care să acopere decesele de la Suceava.

Stăm în casă, dar trebuie să și mâncăm. Bugetarilor li s-a diminuat salariul cu 20%, din cauza neprimirii sporurilor.

Suntem singurul stat din Europa care capitalizează dobânda, deci luăm dobândă la dobândă. V-a mințit domnul Cîțu (n.r. că OUG a fost modificată). Eu m-am uitat pe OUG și domnul Cîțu a mințit, există în continuare dobânda la dobândă. Este o singură excepție pentru persoanele fizice care au credite cu gaj, dar în rest, pentru toată lumea se calculează dobânda la dobândă.”, a spus Marcel Ciolacu.