Premierul Nicolae Ciucă a vorbit joi seara despre voucherele sociale pe care le-au primit românii anul acesta. Reamintim de programul Sprijin pentru România, în cadrul căruia românii vulnerabili au primit suma de 1.000 de lei pentru a-și cumpăra alimente sau mese calde. Banii au fost acordați în tranșe, a câte 250 de lei.  

Vestea bună pe care a dat o premierul Nicolae Ciucă astăzi este aceea că măsurile de ajutor pentru românii vulnerabili vor continua și anul viitor. Bugetul de stat nu este aprobat de Parlament, momentan, pentru anul 2023, fiindcă este pentru prima dată când se realizează bugetarea pe programe. Chiar și așa, premierul le promite românilor aflați într-o situație complicată din punct de vedere financiar că măsurile sociale vor fi aplicate și anul viitor.

Nicolae Ciucă, vești bune pentru români

Potrivit oficialului, valoarea pensiilor și a salariului minim vor fi decise în funcție de datele finale din proiectul bugetului pe anul viitor. În prezent, politicienii vor ca pensiile să crească în limita inflației pentru a putea acoperi pierderea suferită în bugetul fiecărei familii.  

De asemenea, politicienii mai caută diferite măsuri pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate financiară. În acest context, cei 50 euro la fiecare două luni vor continua să fie oferiți românilor care au cu adevărat nevoie. Totodată, premierul promite că vor mai fi acordate și alte beneficii. 

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a aunțat că ultima tranșă din cei 1.000 de lei va fi acordată înainte de sărbătorile de iarnă. 

colaj substantial

A patra tranșă va fi acordată până de sărbători

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Anul 2023 a fost unul extrem de greu pentru toți românii. Din păcate, greutățile vor continua și în anii următori. Războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina a dat peste cap economia multor țări din Europa. Prețurile au crescut atât de mult, încât oamenii ajuns la capătul puterilor. Au fost cazuri anul acesta în care românii ș-au luat zilele din cauză că nu se mai descurcau cu banii. Din păcate, nu se vede nicio luminiță la capătul tunelului.