Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat public modul în care Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. Potrivit acestuia, modul în care a fost demis Ludovic Orban pare unul bine calculat şi plănuit care nu urmăreşte decât alegerile anticipate.

”E foarte important că în spațiul public se discută ce va face PSD-ul și cum se va opune acestui mecanism al anticipatelor. Căderea Guvernului Orban, care a fost o cădere controlată, nu a fost o surpriză, (…) este începutul anticipatelor . E un mic hop acum cu Guvernul Orban dar în momentul în care pică și acest Guvern, părțile își vor da cartile pe față. Părțile, dl Iohannis, PSD și PNL au evitat să arate că fac anticipate și că, de fapt e o criză reală”, a spus Ion Cristoiu.

”PSD știe că nu are cum să câștige aceste alegeri, nici anticipatele la termen. E un val de dreapta. Calculele lor sunt: dacă s-ar continua cu situația de Guvern minoritar și o majoritate PSD, calculele lor sunt că în decembrie pierd ambele partide (PSD și PNL) și câștigă USR.

Dacă PSD ar vota Guvernul Orban, am avea un guvern plin care ar organiza localele. Și acest guvern, a doua zi dupa investire, USR va începe o presiune pentru 2 OUG. cea cu alegerile în două tururi, respectiv cea cu președintii de Consilii Județene. În acel moment, PSD a pierdut localele. E limpede”, a completat  jurnalistul la Antena3.