Preşedintele Camerei Deputaţilor şi actualul lider interimar al PSD a venit cu noi declaraţii despre moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban. Marcel Ciolacu susţine că moţiunea va trece clar deoarece se bazează pe mai mult de 233 de voturi. Potrivit social-democratului, ar urma şi câteva întâlniri cu liderul Pro România, Victor Ponta şi cu alţi parlamentari pentru a-i convinge să susţină moţiunea implementată de PSD.

„Avem suficiente voturi (pentru a trece moţiunea de cenzură -n.r.), înseamnă că avem mai mult de 233. Posibil şi în această seară şi nu numai cu dânsul. În acest moment, cu discuţia sau fără discuţia cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban. După ordonanţele de urgenţă de astăzi, chiar mă bucur”, a precizat Marcel Ciolacu.

PSD va susţine în totalitate moţiunea de cenzură.

„În principiu, consider că atât eu, cât şi colegii mei suntem nişte oameni serioşi. (…) O să avem grupuri reunite la ora 11,00”.

Moţiunea de cenzură poartă numele de  „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”  a fost depusă de 208 parlamentari UDMR  şi PSD la câteva zile după ce Executivul PNL şi-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Mâine la ora 12 are loc dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, iar pentru ca iniţiativa pSD să treacă este nevoie de 233 de voturi.