Bombă nucleară până la sfârșitul anului! Iranul are suficient uraniu îmbogățit pentru realizarea bombei

Iranul poate fabrica într-un an o bombă nucleară, având o rată foarte mare de uraniu, iar în maxim doi ani vor avea și rachetele necesare transportului acesteia, declară oficialii israelieni.

Aceștia anunță faptul că Iranul nu intenționează să facă acest lucru, însă, în decursul unui an, aceștia ar avea materialul necesar pentru producerea unei bombe nucleare, informații confirmate de AFP.

Oficialii israelieni afirmă că Teheranul poate avea până la sfârșitul anului 25 de kilograme de uraniu îmbogățit, aceștia producând pe lună între 100 și 180 de kilograme de uraniu.

Conform unei informații mass-media de marți seara, armata israeliană a făcut un raport pe anul  2020 în care specifică faptul că, chiar dacă ar fabrica bomba nucleară, Iranul are nevoie de aproximativ doi ani pentru a avea și rechetele pentru transportarea acesteia.

Potrivit acestui raport, Teheranul nu dorește război, acesta fiind motivul pentru care nu se grăbesc în fabricarea bombei nucleare,dar rămâne posibilă o escaladare militară.

Lasă un răspuns

Incendiul de la fabrica de saltele din Urlați nu este încă lichidat. Pompierii se luptă cu flăcările de mai bine de nouă ore

Trupul neînsuflețit al Cristinei Ţopescu va fi depus astăzi la capela Cimitirului Şerban Vodă