În seara zilei de marţi, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat la finalul şedinţei maraton de Guvern care a ţinut opt ore, că au fost adoptate Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului cu privire la domeniul învăţământului. Trei mari măsuri au fost propuse de Executivul Orban pentru învăţământ.

„În această seară a propus trei măsuri pentru sistemul de educație: Modificarea art. 84 alin 3 din legea educației. În felul acesta se armonizează legislația navetei elevilor, decontarea acesteia. Cea de-a doua OUG pe care am prezentat-o Guvernului este OUG privind programul pilot privind acordarea unui ajutor alimentar pentru preșcolari.

Prin această OUG am extins programul Masa Caldă de la 50 de unități de învățământ la 150. Acest program-pilot a început în 2016 și a rămas la același număr timp de trei ani. Cea de-a treia măsură este cea la costul standard atât pentru unitățile de învățământ de stat cât și cele particular. Trebuie să precizez faptul că prin aceste două HG stabilim și costul-standard dar îi anunț și pe profesori că se materializează creșterea salarială”, a declarat ministrul Educației.

Distribuie