Unchiul fetei care este dispărută de aproape un an de zile a răbufnit vineri în mediul online. Acesta este ferm convins că Alexandra trăiește și crede că există și dovezi în acest sens.

Cumpănașu și-a stabilit pașii pentru a dovedi că nepoata sa nu este moartă.

Prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook, Cumpănașu a anunțat că declară război celor de la IML. Acesta consideră că Institutul Național de Medicină Legală nu și-a făcut treaba corect în cazul Caracal.

Cumpănașu a declarat că în urma unei decizii luate cu familia, va contesta actul de deces care a fost emis pe numele Alexandrei. Decizia este luată deoarece acest lucru este „obținut fraudulos și prin falsificare de probe”.

Ce declară Cumpănașu

„Atacare în instanță a ACTULUI de DECES emis pe numele Alexandrei‼️Dragi români, în urma consultării cu familia mea am decis că VOM CONTESTA în instanță ACTUL CONSTATATOR DE DECES al Alexandrei emis de Institutul de Medicină Legala la solicitarea DIICOT‼️ Noi considerăm acest act drept unul ILEGAL, obținut fraudulos și prin falsificare de probe‼️ Vă aducem aminte că în urmă cu 4 luni am depus plângere penală pe numele I.M.L față de care Procurorul General a anunțat că a început urmărirea penală în rem‼️De atunci nu am mai primit niciun răspuns la această plângere”, a scris Alexandru Cumpănașu pe pagina personală de facebook.

Termene imposibile pentru a constata decesul

De altfel, Cumpănașu a povestit și că DIICOT a refuzat să realizeze o expertiză internațională asupra rămășițelor arse din butoi.

„Vă aduc aminte că plângerea formulată față de Institutul de Medicină Legala s-a bazat pe un act oficial: Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății din care rezultau termene IMPOSIBILE științific pt a realiza analiza genetică și a constata decesul Alexandrei.

De asemenea din studierea dosarului am constatat că resturile rămase în presupusul butoi nu puteau alcătui un corp uman precum și o serie de contradicții științifice: stadiul intact al bijuteriilor Alexandrei presupus a fi fost arse odată cu trupul, existența în acel butoi a unor fire de câine care nu au ars, dimensiunea acestui dispozitiv de numai 80 cm înălțime și 50 cm circumferință!  La toate acestea se adaugă REFUZUL DIICOT față de familia noastră pentru realizarea EXPERTIZEI INTERNAȚIONALE cu privire la acele rămășițe din butoi deși am indicat chiar către DIICOT laboratorul unde dorim sa fie realizată analiza, adresa și datele de contact ale laboratorului, aceștia (DIICOT) refuzând să ne predea acele rămășițe pentru a le transmite chiar noi‼️Lupta abia acum începe‼”, a adăugat Alexandru Cumpănașu.

Aproape un an este de când familiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu nu știu nimic de ele. Dacă trăiesc, dacă au murit sau ce s-a întâmplat cu adevărat.

Între timp, Gheorghe Dincă, presupusul criminal și cel care le-a răpit și violat pe fete joacă „alba-neagra”.

Dincă are zile în care recunoaște că le-a ucis și zile în care spune că nu a făcut acest lucru. Așa se chinuie autoritățile de un am de zile să afle dacă aceste fete sunt moarte, sau traficate peste graniță.