Bogdan Chireac, un celebru analist politic, a reacționat la aflarea vestii că Remeș Traian a decedat, amintindu-și de perioada din 2007, când acesta a trebuit sa demisioneze din funcția de Ministru al agriculturii din timpul guvernării lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Reclamă

Acesta își amintește de lupta dusă de acesta în procesele avute cu TVR și DNA atunci când fostul ministru era într-un linșaj mediatic din cauza acuzelor aduse  spunând despre Remeș Traian că a fost „un om greu încercat”.

Un om care a fost mânjit de sus până jos, dar a trăit suficient să-și regăsească dreptatea și să aducă adevărul la lumină. Deci faptul că a câștigat procesul cu DNA-ul de atunci, faptul că a câștigat procesul cu TVR-ul- care-i făcuse praf imaginea, în opinia mea sunt lucruri extraordinare. Acolo, sus, unde a plecat măcar s-a dus liniștit. Poate neîmpăcat, ținând seama de fărădelegile care i s-au comis, dar împăcat cred că este„, a menţionat Bogdan Chireac

Reclamă

Decebal Traian Remeș s-a născut pe 26 iunie 1949, în comuna Băsești, a decedat la vârsta de 70 ani. De profesie economist, acesta a îndeplinit câteva funcții importante în guvernul României , a fost ministru de finanțe, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.