Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă pe DN2 (E85) la Mărăşeşti, unde o cisternă încărcată cu etanol, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat pe carosabil, blocând traficul pe ambele sensuri de mers. Incidentul a dus la decesul șoferului cisternei, după ce acesta a fost descarcerat de către forțele de intervenție.

„Patru echipaje din cadrul ISU Vrancea au intervenit la fața locului cu două autospeciale de intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD,” a declarat reprezentantul ISU Vrancea. Aceștia s-au străduit să prevină orice incidente suplimentare și să curățe carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului.

La locul accidentului s-au mai aflat și două autospeciale ale SVSU Mărăşeşti, precum și numeroase echipaje de poliție și ambulanță. Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române a informat că valorile de trafic sunt în creștere, iar circulația a fost oprită pe ambele sensuri de mers pentru a permite intervenția echipajelor de salvare și curățare.

Pompierii au implementat măsuri de prevenire a incendiilor, dat fiind că cisterna era încărcată cu etanol, un combustibil extrem de inflamabil. Echipele de intervenție lucrează pentru reluarea traficului cât mai rapid, asigurând în același timp siguranța cetățenilor și a mediului.