Ne aflăm într-o perioadă mult așteptată de români, și anume reducerile de Black Friday.

Foarte mulți români sunt cu ochii pe reducerile uriașe de Black Friday la toate serviciile și produsele de pe site-urile comerciale. Poliția Română a tras însă un semnal de alarmă.

Este o perioadă în care mulți oameni pot fi păcăliți și pot rămâne fără bani. Este foarte important să știm la ce trebuie să fim atenți. Iată ce ne recomandă oamenii legii.

Vânzările fictive sunt printre cele mai întâlnite fraude online. Mai exact, oamenii sunt determinați să plătească online anumite produse. După ce efectuează plata, produsele nu mai ajung la cumpărători, fiindcă nici măcar nu sunt livrate.

Semnal de alarmă de Black Friday

Așadar, Poliția trage un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să nu trimită banii în avans, atunci când fac achiziții online.

“Folosiți un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului)”, subliniază Poliția.

Black Friday 2022 | Cum să nu îți iei țeapă în această perioadă

Nu cumpărați produse de pe site-uri necunoscute

În același timp, este foarte important să fim atenți la site-ul de pe care facem cumpărături. Trebuie să accesăm surse sigure. Site-urile pe care le cunoaștem, de pe care am mai făcut cumpărături și sunt serioase sunt cele mai bune alegeri. Înainte de orice comandă plasată, trebuie să verificăm recenziile.

“De asemenea, păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online”, mai arată instituția de aplicare a legii.

Mare atenție la mesajele primite pe e-mail

Poliția mai anunță că oamenii pot primi pe adresa de e-mail mesaje care par a fi trimise de societăți sau de persoane de încredere. Realitatea este alta. Mai clar, adresele de e-mail ale expeditorilor sunt modificate, în așa mod încât să pară legitime. Trebuie să fim atenți la mail-urile care conțin link-uri.

În mesajele primite pe e-mail pot fi introduse mai multe link-uri. În momentul în care se introduc date personale, precum username și parola, informațiile pot fi furate. Ulterior, infractorii pot instala malware.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.