Reclamă
Reclamă

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, sâmbătă seară, solicitarea de anulare a alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei. Cererea fusese formulată de Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei. Potrivit datelor BEC, George Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92%.

Într-un comunicat al BEC, s-a menționat că în ședința de sâmbătă au fost adoptate mai multe hotărâri și decizii de respingere privind renumărarea voturilor sau anularea alegerilor în diverse circumscripții ale țării. Printre acestea s-a numărat și cererea Alianței Dreapta Unită privind anularea alegerilor în Circumscripția Electorală Sectorul 1 – Municipiul București.

Pe 13 iunie, BEC respinsese anterior, ca neîntemeiată, o cerere similară a lui Clotilde Armand, candidată la funcția de primar de sector din partea Alianței Dreapta Unită. Armand ceruse renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, susținând că „ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme”.

Reclamă

Între timp, George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL, a anunțat joi că i-a transmis oficial contracandidatei sale „solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului”.

Tot sâmbătă, BEC a respins și cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, la nivelul a 117 secții de votare din județul Mureș și la nivelul a 82 de secții din județul Iași.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro