Carnea de pui o găsim pe toate rafturile supermarketurilor, asta în cazul în care nu avem rude la țară care ne dau pui bio 100%. Important este că această carne este extrem de benefică pentru sănătatea organismului nostru.  

Așadar, acest tip de carne este o sursă importantă de nutrienți și vitamine esențiale pentru organism, făcând-o ideală pentru menținerea greutății corporale. Potrivit Tastingtable, aceasta este săracă în grăsimi și calorii, dar bogată în proteine.  Caracteristicile nutriționale variază în funcție de bucățile de pui. Carnea albă, de exemplu, adică pieptul, se gătește mult mai repede decât pulpele, care au mai multă grăsime și sunt mai închise la culoare. 

Carnea de pui, beneficii pentru sănătate

Pieptul poate înlocui cu succes pulpele în diferite preparate, dar trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Mai exact, dacă pieptul de pui se gătește mai repede decât pulpele, trebuie să fiți atenți la timpul de gătire. Mai clar, o rețetă la care în mod normal folosiți pulpe, necesită un timp mai mic de gătire în cazul pieptului. 

În plus, trebuie să testați cu un termometru pentru carne pentru a evita supra-gătirea pieptului și trebuie să adăugați o cantitate suplimentară de grăsime în tigaie pentru a compensa conținutul scăzut de grăsime din pieptul de pui. 

Bine de știut! Adevărul despre carnea de pui de pe rafturile magazinelor. Ce trebuie să știe toți românii
Sursa: Social media

Cu toate acestea, carnea de pui nu ar trebui să lipsească din alimentație, deoarece este o sursă importantă de proteine, vitamine și nutrienți esențiali. 

Ajutor la creșterea nivelului de serotonină

De asemenea, consumul de carne de pui ajută la creșterea nivelului de serotonină din creier, îmbunătățind starea de spirit și contribuind la un somn mai bun. 

Cu toate că acest tip de carne este o alternativă mai sănătoasă la carnea roșie, aceasta ar trebui să fie consumată în cadrul unei alimentații echilibrate și sănătoase, și în cantități moderate.