Mesajul pe care noul Rege al Marii Britanii l-a transmis în memoria suveranei.

„Cu dragoste și devotament, Charles R”, a scris actualul rege pe un bilet care a fost plasat pe sicriu în timpul procesiunii care a adus-o pe regină de la Westminster Hall către Westminster Abbey.

Mesajele de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Biletul scris lăsat de  Regele Charles pe sicriu continuă o tradiția regală. La înmormântarea lui Philip, Regina Elisabeta a II-a a lăsat un bilet pe care scria „Cu dragoste”.

Un alt mesaj a fost lăsat pe sicriul Prințesei Diana de către William și Harry, în 1997. Pe el scria doar:Mummy”.

CITEȘTE ȘI: O fetiță a scris un mesaj inedit în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta. Gestul a devenit viral în mediul online

Regele Charles al III-lea a mers în fruntea cortegiului funerar care a adus-o pe regină la Westminster Abbey. Alături de el au stat ceilalți trei copii ai Elisabetei: Anne, Andrew și Edward. Aceștia au fost urmați de prinții William și Harry.

Sursa: Profimedia

Înmormântarea de stat a suveranei care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul britanic a avut loc ieri, 19 septembrie 2022.

Locul unde a fost înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la onorabila vârstă de 96 de ani, pe data de 8 septembrie. Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit a suveranei a fost coborât în cavolu regal după ce au fost îndepărtate bijuteriile care îl împodobeau. Înainte ca toată lumea să-și ia rămas bun a fost cântat imnul național.

Cu atât mai mult, sicriul soțului suveranei, Prințul Philip a fost pus alături de cel al Reginei Elisabeta a II-a. La sfârșitul ceremoniei, Regele Charles al III-lea și soția lui, Camilla, le-au mulțumit celor ce s-au ocupat de slujbă.

Capela unde a fost înmormântată Regina Elisabeta îi poartă numele tatălui său, Regele George al VI-lea și a fost construită în anul 1969, în interiorul celei mari.

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.