Bilanțul deceselor provocate de explozia de la stația GPL din Crevedia a ajuns la șase. Luni după amiază a murit un alt pacient care era internat la o clinică din Germania. În plus, patru pacienți care au suferit arsuri în urma exploziei sunt încă internați la clinici din Bruxelles, Milano și Lubeck.

Situația pacienților internați în străinătate

Unul dintre pacienți, internat inițial la Milano, se află într-o stare critică, având arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului. Acesta a fost transferat la o clinică specializată în tratarea arsurilor din Italia, unde primește îngrijiri medicale intensive.

Un alt pacient, tot la Milano, are arsuri pe mai mult de 45% din suprafața corpului. Starea sa este stabilă, iar evoluția clinică este favorabilă. Acesta a fost de asemenea transferat la o clinică specializată în tratarea arsurilor din Italia.

Pacienții internați în Germania și Belgia

În Bruxelles se află un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafața corpului, în timp ce în Lubeck se află un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului. Acesta din urmă urmează să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni.

Bilanțul deceselor provocate în explozia de la Crevedia, în creștere! Un alt pacient internat în Germania a murit

Raportul Ministerului Sănătății arată că până în prezent au fost externați 48 de pacienți, dintre care 41 din spitale din România și 7 din spitale din străinătate. De asemenea, au fost audiate 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma exploziilor. Din cele 90 de persoane, 81 s-au constituit parte civilă în cauză, solicitând despăgubiri în valoare totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Progresul anchetei și responsabilitatea patronilor

În legătură cu exploziile, mandatele de arestare preventivă pentru patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, au fost prelungite săptămâna trecută. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru soldat cu șase morți și peste 50 de răniți.