Incidența de infectare este în scădere de câteva zile, în toată țara. După câteva săptămâni groznice, incidența în București coboară sub 4 la mia de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică, declară că incidența COVID-19 în București a ajuns duminică, 21 noiembrie, la 3,7. Cu doar o zi în urmă aceasta ajunsese la  4,05 cazuri la mia de locuitori, iar vineri incidența era de 4,34.

Bilanț îmbucurător pentru Capitală. La cât a ajuns rata de infectare în București Pinterest

Vârful celui de al patrulea val a fost pe 22 octombrie. Rata ajunsese la 16,54 la mia de locuitori, iar de atunci a continuat să scadă.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Există și situații mai fericite.

Grupul de Comunicare Strategică declară că de sâmbătă mai multe județe au intrat în scenariul verde. Printre acestea se află Satu Mare, Dolj și Gorj. Județele au o rată de infectare cu mult sub 3 la mia de locuitori. Mai multe județe precum Bacău, Galați și Tulcea, au intrat în scenariul galben după multe săptămâni de scenariu roșu.

Estimările specialiștilor ne arată că pandemia s-ar putea termina anul viitor. Medicul Valeriu Gheorghiță este încrezător în ceea ce privește vaccinul și crede că este posibil ca anul viitor să avem un nou tip de vaccin.

„Foarte puțin probabil să-l facem din șase în șase luni, vom trece în a doua parte importantă… Virusul nu va ieși din circulație, dar vom trece în perioada în care virusul rămâne mai ales, mai intens, când e frig”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Aleph News.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că vede sfârșitul acestei pandemii pe la jumătatea anului 2022. Valeriu Gheorghiță îi roagă pe oameni să se vaccineze în număr cât mai mare. Acesta îi asigură și pe cei care suferă de anumite boli, că nu au niciun motiv de temere.

„Aproximativ 30% dintre persoanele voluntare incluse în studiile clinice care au evaluat siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 au fost persoane cu diabet zaharat. Aceste studii au confirmat că nu există diferenţe de eficacitate la persoanele cu diabet spre deosebire de persoanele care nu au afecţiuni cronice asociate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.