Reclamă

Biblioteca Națională a României, cea mai mare din țară, își închide porțile temporar din cauza invaziei de ploșnițe. Paraziții au afectat o mare parte din parterul clădirii. Mai mult, zonele infestate sunt chiar cele în care ajungeau și vizitatorii. Reprezentanții instituției susțin că deratizarea va dura o perioadă destul de lungă.

Biblioteca Națională din București, plină de ploșnițe

Directorul instituției, Adrian Cioroianu, a precizat că dezinsecția necesară va dura destul de mult și că situația este una îngrijorătoare. Biblioteca va fi închisă pentru public începând cu data de 17 iulie și se va redeschide pe data de 4 septembrie.

Această decizie a generat nemulțumiri, inclusiv în mediul online. Există voci care susțin că angajații bibliotecii doresc să-și ia o vacanță mai lungă și că invazia de ploșnițe ar fi doar o scuză. Reprezentanții bibliotecii resping aceste acuzații și atrag atenția asupra situației.

Directorul Adrian Cioroianu a afirmat că problema ploșnițelor este una comună în mai multe biblioteci și muzee din Europa. Oficialul susține că dezinsecția într-un spațiu atât de mare și extins nu este o sarcină simplă.

Este o problemă destul de serioasă în care mai multe biblioteci şi muzee din Europa s-au confruntat de-a lungul anilor. Şi dezinsecţia nu este chiar simplă într-un spaţiu atât de extins. Biblioteca Naţională are 1.008 de permise. Acest trafic uman şi căldurile de la sfârşitul lunii iunie, început de iulie, sunt cauze care probabil afectează.”, a precizat Adrian Cioroianu, director Biblioteca Naţională.

Ploșnițele parazite au fost descoperite pe unele banchete din zona de acces public a parterului clădirii. Aceste insecte se instalează în saltele, mobilă sau sub parchet și ies în căutare de hrană în timpul nopții.

Mușcăturile lor sunt inițial nedureroase, dar pot provoca mâncărime și umflături mici și roșii pe piele. Experții în dezinsecție recomandă tratamentul local după mușcăturile acestor paraziți.

Pentru a combate invazia de ploșnițe, Biblioteca Națională va efectua trei dezinsecții la un interval de 7-10 zile distanță. Această măsură este necesară pentru a eradica ploșnițele adulte și pentru a le distruge ouăle. Reprezentanții unor companii de dezinsecție susțin că inclusiv anumite mijloace de transport în comun au fost infestate cu ploșnițe.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro