Intr-un incident neobișnuit și tragic, un berbec a fost împuşcat mortal de poliţia din Noua Zeelandă, după ce acesta a ucis un cuplu de vârstnici la o fermă situată la vest de Auckland. Autorităţile și mass-media locale au raportat acest eveniment vineri, evidenţiind naturea excepţională a cazului.

Conform declaraţiilor poliţiei, un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de peste 80 de ani, au fost găsiţi morţi joi dimineaţa pe proprietatea lor. La momentul sosirii echipele de intervenţie, un berbec agresiv se afla încă la faţa locului. Nepotul cuplului, Dean Burrell, a descris incidentul drept un „accident tragic” implicând animalul.

O altă persoană a suferit răni uşoare în urma interacțiunii cu berbecul, potrivit poliţiei. Forţele de ordine s-au confruntat direct cu animalul la sosirea lor pe teren: „Odată ajunse echipajele noastre, acestea s-au confruntat şi ele cu berbecul, care s-a îndreptat spre ele”, a relatat poliţia. Evaluând situaţia drept periculoasă, un ofiţer a luat decizia de a împuşca animalul.

Se așteaptă efectuarea autopsiilor victimelor pentru a oferi mai multe detalii despre circumstanţele exacte ale deceselor. Acest incident subliniază potenţialele pericole pe care le pot reprezenta animalele, chiar şi într-o ţară ca Noua Zeelandă, cunoscută pentru populaţia sa bogată în oi, numărând peste 25 de milioane de exemplare.